mindfulness

Mindfulness voor de creatieve industrie:

 

Om met plezier je vak als artiest-muzikant te kunnen uitoefenen, je vrij te kunnen voelen op het podium, is het van belang om dat met voldoende aandacht te kunnen doen. Aandacht voor jezelf, aandacht voor je (creatieve)werk/ performances en aandacht voor je omgeving.

 

Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn. Volgens Jon Kabat-Zinn (grondlegger van mindfulness): ‘bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen’. Mindfulness betreft dus eigenlijk 2 componenten: het sturen van de aandacht en een open uitnodigende houding tegenover alle innerlijke ervaringen.

Daarmee beïnvloedt mindfulness gunstig de aandacht, mentale focus, het gemoed en stressbelastbaarheid.

Graag verwijs ik naar een inspirerend artikel waarin Rick Rubin (top producer van oa Adele, Metallica, Dixie Chicks, U2, Green Day) vertelt over de rol van mindfulness en meditatie binnen zijn werk als producer: How super producer Rick Rubin gets people to do their best work

Wat levert Mindfulness op:

 

 

In een mindfulnesstraining leer je door het sturen van aandacht een open houding te ontwikkelen naar je gedachten, gevoelens, waarnemingen en impulsen. Door middel van bewustwording kun je anders (leren) omgaan met deze innerlijke impulsen. Door je open te stellen voor wat er is, ontstaat er (direct, of na een tijdje) ruimte voor ander gedrag. Je leert niet vanuit de automatische piloot te reageren, maar bewuste keuzes te maken. Vriendelijkheid en zelfcompassie zijn hierbij belangrijk, net als niet je best doen of streven. 

 

Voor mogelijkheden en verdere info:

Er zijn diverse mogelijkheden voor zowel groeps- als individuele mindfulnesstrainingen, -workshops en individuele coaching. Dat kan op locatie, individuele training en/of coaching kan naar keuze ook telefonisch of via Skype in combinatie met email. Voor meer informatie neem graag contact met me op via mariska@tone-ofvoice.com of bel me op 06-44714071. 

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer (MBCT Mindfulness Based Cognitive Therapy) en lid van VVM (Vereniging Voor Mindfulness). Verder heb ik jarenlange ervaring binnen de artiestenbranche én als allround hulpverlener binnen de GGZ. 

 

Audiobestanden (bron Ger Schurink):

Introductie in mindfulness meditatie

Meditatie gericht op de  ademhaling

Bodyscan

Drie minuten ademruimte

Sluit

Neem contact met mij op

Waarover u gemaild wilt worden: